Sauna

Juist nu het weer kouder en natter wordt, is voor mij de perfecte tijd om naar de sauna te gaan. Wat een weldaad voor het lijf. En even de hele dag niet anders dan lekker in bad hangen, opwarmen, afkoelen, lekker eten en drinken. En rusten! Zo fijn als er ook een rustruimte is, het liefst met een waterbed en lekker dekens waar je ongestoord zomaar een uurtje op de dag weg kunt tukken. Heerlijk! En wat heeft mijn lijf dit nodig!

Voor iemand die van nature een soort cactus is, is het dan wel erg opletten dat ik genoeg water drink. Want zo’n detox heeft water nodig om de afvalstoffen kwijt te raken. Anders is het gegarandeerd hoofdpijn. Bij mij in ieder geval.

Mijn Top-3:

  1. Fort Resort Beemster
    Met stip bovenaan: Prachtige plek, fijne opgietingen en goede bediening. Hier ga ik naartoe als ik echt even Quality time wil met een vriend(in). Het fort is prachtig ingericht en alle faciliteiten zijn goed verwerkt in het landschap. Je kunt een stukje in het beekje zwemmen, yoga/meditatie doen of lekker in een hangmat chillen.
  2. Sauna & Bodycare Apeldoorn
    Het is al lang geleden dat ik er geweest ben: Kleinschalig, knus en persoonlijke benadering. Maar ik heb nu nog de warme herinnering van de vriendelijke bediening en de kundige masseurs. Dit is voor mij echt een bijkletssauna. Wat ik zo fijn vond, was dat je niet op de tijd hoefde te letten. Als je ingepland was voor een behandeling dan werd je geroepen als het tijd was. Heerlijk.
  3. Thermen Soesterberg
    Dit is mijn thuissauna: Vlakbij, mooi ingericht en alles is er. Hier heb ik een 10-badenkaart, voor als de roep om sauna hoog is. In deze sauna kan ik me ook alleen prima vermaken. Ik neem een boek mee (ook handig als ik op de bediening wacht), loop altijd wel het labyrint en pik een opgieten, klankschalensessie of een gezichtsmasker mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: