Daar komt de bruid

Het hebben van waardevolle relaties is belangrijk voor het ervaren van geluk. Een bekroning op een relatie is het ritueel van de bruiloft. Een verbinding die gedeeld wordt met dierbaren. Een JA zeggen tegen de ander in voor- en tegenspoed, bij ziekte en gezondheid, zolang de liefde regeert. In elke cultuur weer andere gebruiken, maar een grote deler is het mooi maken voor deze dag. De jurk, soms ringen, de make-up en het haar.

Ik ben zo dankbaar dat ik als kapster onderdeel mag zijn van deze grote dag in het leven van deze vrouw. De ochtend waarin het huis zindert van alle opgetogen spanning. Iedereen druk in de weer om alles vloeiend te laten verlopen. Dan mag de bruid plaats nemen in de stoel. Een moment van rust. In de stoel ontstaan er mooie gesprekken over voeger, over de ontmoeting, over de weg naar de bruiloft toe en de toekomstplannen. De losse soms nog slaperige warboel wordt langzaam omgetoverd tot een feestelijk kapsel.

De vrouw die zich vriendin/verloofde mag noemen, is nu de bruid en straks de vrouw/echtgenoot.  Heerlijk om te horen en getuige van de transformatie te zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: