De natuur in!

Iedereen weet het. Tijd in de natuur is goed voor je. Daar word je gelukkig van. Maar op de een of andere manier lijkt de drempel om naar buiten te gaan zo hoog. Er lijkt altijd wel een reden om binnen te blijven. Lekker comfortabel. Op de korte termijn dan. Want als je de natuur in gaat, dan adem je de frisse lucht, hoor je de vogels, voel je de bladeren onder je schoenen, zie je knoppen in de bomen, ruik je de bloesem. En de wind brengt letterlijk lucht in je gedachten zodat je weer helder kunt denken.

Mijn geluk is een man die heel graag buiten is en hij weet me altijd weer te helpen herinneren hoe fijn het buiten is. In het vroege voorjaar kamperen? Dat kan prima, als je goed voorbereid bent. Voor mij is dat een plek waar je kunt schuilen, een vuurtje kunt maken en goed sanitair. En een kruik en een muts voor de koude nacht.

Wat ik zo heerlijk vind aan kamperen is dat we de hele dag buiten zijn, vloeiend om elkaar heen bewegen en ons vooral bezig houden met de basics: warmte, eten, spelen en genieten. En vooral niet vergeten de rust! Je bent niet thuis! Dus alle klusjes die op je lijstje staan, daar kun je niets mee. Dus hang maar achterover en geniet van de dag. Geen  Wifi! Ook heerlijk, want geen afleidingen. Helemaal in het hier en nu met mijn gezin.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: