Gelukkig nieuwjaar

Met veel licht en geluid wordt het nieuwe jaar ingeluid. Zelfs de overdaad aan voedsel en het geven van cadeaus in deze periode is al eeuwenoud. Deze traditie is terug te voeren op gebruiken van de oude Germanen, onze voorouders, welke als doel hebben het lot gunstig te beïnvloeden.

Mijn persoonlijke favoriet is het Wichtelmannetje. Vanaf 11 november tot 21 december zorgt het Wichtelmannetje voor kleine lichtpuntjes op de donkere dagen door kleine attenties zoals een pannetje soep of een schoongeveegde stoep, maar ook kleine cadeautjes. En allemaal zonder dat de ontvanger weet wie de zender is. Wel weet je dat er iemand is die de moeite neemt om jou een attentie te brengen. Een geweldige traditie. Ieder jaar word ik er weer blij van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: